CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Radegasti na Čerchově 2024

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Radegasti na Čerchově 2024

Tak jsme tedy letos poprvé vyrazili na ten náš kopeček.

Radegasti na Čerchově

Tak jsme tedy letos poprvé vyrazili na ten náš kopeček. Předpověď byla špičková a tak jsme nelenili a tradá nahoru. Cesta ubíhala jedna radost.

 Žádný sníh, žádný humus, sluníčko svítilo jedna radost a nabíjelo sol. generátor a zajišťovalo provoz ledničky a mrazáčku. Zatím to vypadá, že je to k nepotřebě, ale v létě budou vzácné chvilky u chlazeného pivíčka k nezaplacení. Na kopec jsme dojeli kolem 14 hodiny a hned jsme navštívili hospůdečku a dali si nezbytnou kávu a pivčo ze soukromého šenku.

K pivíčku jsme se potěšili exponáty radiostanic, které v dávné minulosti zajišťovali kontakt této posádky z velením.

K radiostanicím nezbytně patřila i vojenská propaganda o neporazitelnosti SSSR a dělnické třídy.

Uspokojeni podívanou do nedávné minulosti a ujištěni o tom že jsme dobře chráněni proti imperialistickému vpádu zvenčí, jsme v úplném klidu šli stavět anténu a zprovoznit zařízení.

Což se nám povedlo kolem 15 hodiny a jako prvního jsme oslovili V3D a posléze Tetřevi, kterým nejenom že to chodilo jako z praku, ale udržovali veselou náladu na celém pásmu. Spojeníčka se celkem dařila i když bylo pásmo přeplněno celým světem, přesto se našla volná místa pro vnitrostátní komunikaci.

Teď si uvědomuji, že na PMR někdo komentoval, že mezi PMR a CB neni žádný rozdíl. Je prý úplně jedno jestli máš v kapse drát na anténu PMR nebo CB. Tak pane ! Drát na anténu k PMR se do kapsy včetně stanice určitě vejde, ale ten drát na CB, alespoň u mne, váží cca 30Kg (dvojče + rotátor.) o stanici již ani nemluvím. Ale jinak je pravda že jak PMR, tak CB jsou rovnocenné zájmy, jen ten drát a stanice se nějak vymknuly soudnosti.

Každopádně se vcelku dařilo, jen ti Slováky se nám nepodařilo kontaktovat a to i přes to, že Tetřívci byli úspěšní. Budeme si to muset s Vendou vyříkat nejlépe u štaprdličky, nebo i u více štaprdliček, jak že to dělá, že to dělá dobře.

No a tady je výsledek našeho snažení

Všem Vám přejeme pevné zdraví a ať nám to lítá.

Vorel Stupno CL-45 a Venca Chotěšov CL-39

Komentáře

postPřidat komentář
Alpinet Plzeň
odpovědět citovat
Vůbec nechápu , jak jsme nemohli neudělat slovenské stanice a celou naši republiku , když je přece ta skvělá sluneční aktivita a ono to pak jde samo 3
Vláďa Tři Dvory CL-78
citovat
Právě to vypadalo, že na sobotu už bude pokles sluneční aktivity a dobré podmínky na přízemní signály ale bohužel někdy od středy se aktivita opět zvedla a bylo tu devítkovými signály všechno od Mexika až po Ural.
Alpinet Plzeň
citovat
Ono to Vláďo byla spíš ironická reakce na jednoho brněnského radioamatera ( DJ Brno) , na kterého ve svém článku , Venca reagoval. Dle něj je CB stejně náročné na techniku , jako pmr a při této sluneční aktivitě , je samozřejmost udělat spojení se všemi v ČR i SK 5
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Alpinet Plzeň napsal/a: Ono to Vláďo byla spíš ironická reakce na jednoho brněnského radioamatera ( DJ Brno) , na kterého ve svém článku , Venca reagoval. Dle něj je CB stejně náročné na techniku , jako pmr a při této sluneční aktivitě , je samozřejmost udělat spojení se všemi v ČR i SK

Správně jsi to pochopil Alpinete. Když jsem to četl, tak jsem si chvilku myslel, že si z nás dělá srandu, ale po zkušenosti s tímto tvorem jsem hluboce přesvědčen, že to myslel vážně. 3 3
Vláďa Tři Dvory CL-78
odpovědět citovat
Napsal bych vám, že jste ten východ odflákli, ale sám musím uznat i když jsme měli modrou oblohu tak něco jihovýchodním směrem zeslabovalo signály. Můj pravidelný referenční spoj na Žalostinou také tentokrát nebyl pětkový.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Musím ti dát za pravdu, že s dvojčetem by to bylo daleko veselejší, ale ono to není úplně snadné ty hrabičky postavit a čím jsme starší tím jsme línější a s potěšením přenecháváme aktivitu mladším. 3 3 Nemluvě o tom, co nás stojí , v tomto případě moje, zapomínání. Tentokrát jsem zapomněl ovládání rotátoru a tak se muselo běhat ven z auta do té zimičky. Do ovládání zadáš azimut a ANT si to vyřídí bez tebe sama, jen doladíš na nejlepší slyšitelnost. A to jen vyběhnutím k ANT nejde. 6 . Tak ANT je někam nasměrována a buď to tam je a nebo ne. Takže ano ! máš pravdu ! Odflákli jsme to. 5