CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Expedice Sicílie 2019 - start

Kategorie: Všechny články, Expedice Sicílie 2019
Expedice Sicílie 2019 - start

Expedice Sicílie 2019 odstartovala expedičním vysíláním z Křížového vrchu u Stoda JN69OO

Celé naše plánované putování Expedice  Sicílie 2019 zahájila setkáním na základně Chotěšov. Zde jsme vše potřebné přendali z našich aut do expedičního vozidla. Občerstvili se výbornou zelňačkou od Jarky Chotěšov. Během povídání přišla řeč i na techniku...zda máme záložní stanici, pájku, konektory, jaký a kolik metrů koaxiálu...........v tu chvíli Vašek začal poskakovat a něco nesrozumitelně mumlal. Vypadalo to jako by dostal žihadlo.....ne vzpoměl si, že nemá v autě žádný anténní kabel. Zalili jsme tento první problém to několika PU (rozuměj Pilsner Urquel), samozřejmě kromě řídiče, a vydali se nahoru na horu.

Na Křížovém vrchu na nás jž čekal Jarda Vstiš a za pár minut dorazil na kole i Tomáš Chlumčany. Založili jsme výškový tábor, občerstvili pivem i sebe i řidiče, postavili zařízení, zprovoznili stanici, poslouchali a při to debatovali. Postupně jsme zjišťovali co vše jsme ještě zapomněli - konvičku na vodu na kávu, Vaškův expediční žabikuch a PePo podpalovač. Naštěstí k večeru Jarda Vstiš jel dolů pro Maruš Vstiš, takže zajel na základu do Chotěšova a vše chybějící nám dovezl. Návštěvou nás poctil i Pavel Nýřany. No a pak už jsme se jen věnovali koníčkům....

V něděli se pobalilo vše potřebné a vydali jsme se na naši cestu. 

Naše cesta vedla, jak jsme již informovali na Telegramu přes Folmavu, Mnichov, Garmisch, Innsbruck, Brenner na Trento. Již předem jsme nedaleko Trenta měli vytipované místo pro kempování v lokátoru JN56NF - místo mezi vinicemi a východiště via ferraty.

V pondělí ráno naše cesta pokračuje dále na jih směr Pisa a Livorno.

Pauzu na oběd máme plánovanou do lokátoru JN55HI - Castellaro Lagusello, kde se zároveń nachází jezírko ve tvaru lidského srdce. Prošli jsme si centrum vesničky a došli skoro až k jezírku.

Po této zastávce pokračujeme dále. Zjišťujeme, že by jsme asi nestihli v rozumném čase prohlídku Pisy a ještě odjet někam mimo město, abychom našli místo pro kempování. Rozhodujeme se cestou někde spočinout a nechat Pisu až na úterý.

S využitím aplikace pro karavanisty nacházíme u městečka Lucca pěkné místo u řeky v lokátoru JN53FU. Máme ujeto celkem 1060km.

Pokračování příště...

PS: povedla se dvě spojení do SR - díky Michal Svidník a Dušan Kotmanová

Komentáře

postPřidat komentář
Jordán Nový Jičín
odpovědět citovat
Díky Fousáči za info a i když jsem doma a sedím u PC, díky Vám přátelé jsem pocitově s Vámi. No a aby řeč nestála tak chystám svůj Lunochod (nebo Tank, jak ho mnozí nazývají) na čtvrtek na Výškovec za kamarády. Doufám, že se dovtedy zadaří nějaké spojení s Vámi, v nejhorším z Výškovce. Držte se a mějte se všichni fajn. 73! Jordán 10
Fousáč Plzeň CL-51
citovat
Děkujeme za podporu.