CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Expedice Sicilie 2019 - 3. část Vatikán

Kategorie: Všechny články, Expedice Sicílie 2019
Expedice Sicilie 2019 - 3. část Vatikán

Dnešní den byl věnován návštěvě Vatikánu

3.7.2019

Ráno, po probuzení na pěkném a klidném místě, jsme zabalili ten náš cirkus. Začínáme být sehraní a každý už si našel tu svou činnost, takže balení a stavění začíná být otázkou několika málo minut.

Celý dnešní den jsme měli vyhrazený na to dojet do Říma, navštívit Vatikán a odjet někam přiměřeně daleko na kempování. Povedlo se nám kombinací Mapy.cz a Google maps najít parkoviště vzdušnou čarou 300m od Baziliky sv. Petra. Sice jsme byli na dohled, ale museli jsme areál obcházet. Kolem Vatikánského muzea, přes houfy naháněčů, prodavačů všeho možného a Porta Angelica na Svatopetrské náměstí. 

Davy lidí před pokladnami na vstup do Basiliky sv. Petra nás odradily od návštěvy. Vypadalo to tak na tři hodiny na sluníčku, v teplotě 36°C, bez kousíčku stínu. Bohužel...

Prohlédli jsme si tedy náměstí...

...a vydali se druhou stranou zpět k autu.

Z Říma jsme se vymotali poměrně rychle a bez dopravních komplikací a nasidili kurz na další cíl. Někdy kolem 16 hod. jsme se začali poohlížet po nějakém místě na přespání. Nakonec se nám zalíbilo místečko v městečku Anagni v lokátoru JN61NR. Namlsáni včerejšími úspěšnými spojeními jsme ihned postavili anténu a ...... mrtvo ...... No nedá se nic dělat, třeba se to během večera zlepší. Kuba tedy připravil během čekání tříchodové menu - kávu, polévku a těstoviny s tuňákem. Pár minut před 20 hod, při dojídání posledních soust večeře začala najednou ze stanice hulákat čeština - Delta Rumburk a vzápětí Vláďa Tři Dvory. Než nám nastartoval NTB, tak už bylo na papíře 5 QSO. Šo to pěkně, ráz na ráz, přibližně do 20:30. Pak už to nemilosrdně válcovali jiné cizí stanice. Průběžně jsme sledovali Telegram. Zprávy jak nás kdo a kde slyší potěšily, ale raději bychom to měli zapsané v deníku. Ve finále se podařilo 29 QSO.

Děkujeme a těšíme se na další spojeníčka.

Pokračování příště....

 

Komentáře

postPřidat komentář
Vláďa Tři Dvory CL-78
odpovědět citovat
Jak jsem se zmínil už včera na vzkazníku, možná by bylo vhodnější zkusit kanál č. 28. To ale musíte posoudit místně.
Pokud se pásmo výrazně otevře bývá na 29 a 30 krom stanic výrazné "bublavé" rušení rozprostřené přes oba kanály, takže nepomáhá ani odladění o několik kHz od středu kanálu.