CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Tentokrát to byla opravdu paráda

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Tentokrát to byla opravdu parádaTak tentokrát jsme se na kopec opravdu těšili. Kolem již po sněhu ani stopy, ale na místních kopečkách sem tam snížek problesknul.

 Tak tentokrát jsme se na kopec opravdu těšili. Kolem již po sněhu ani stopy, ale na místních kopečkách sem tam snížek problesknul. No zkrátka už abychom tam byli. Vorlík ke mně domů dorazil kolem 13:00, párkrát se mně zeptal co jsem všechno zapomněl a já jako vždy jsem odpověděl, že nic, ale skoro vždy jsem kecal a až na kopci jsme museli vymýšlet jak to napravit.

No zkrátka  jsme  vyrazili směr Čerchov. Cesta utíkala jako vždy bez problémů. Za necelou hodinku jsme byli v Klenčí a odbočili jsme na lesní cestu přes zákaz vjezdu a značku bez řetězů ani ránu. Moc nescházelo a značka měla pravdu.

 Díky bohu, pořád ještě funguje  armáda a jejich objekt, který na Čerchově plní svoje povinnosti a tak se postarali o protažení cesty. Jinak bychom museli, jako již mnoho krát, nasadit řetězy. Zkrátka jsme dorazili až nahoru bez větších problémů.

 Problém nastal až při výběru stanoviště, protože kolem protažené cesty byly až metrové závěje a v některých místech i větší hromady sněhu.

Každopádně jsme vše vyřešili, zapili to kouteckým pivem a dobrou kávou. Počasí jako z alasbastru a tak jsme se pustili do stavby antény.

Tentokrát jsme ji museli dát úplně jinam než jsme byli zvyklí, protože kolem bylo opravdu ještě moc sněhu. Bohužel jsme si tím jednou z budov zabetonovali sever, ale máme štěstí, že s tohoto směru moc QSO nepřichází.

 Zprovoznili jsme Temelín a tím i 1 Kw topení a hlavně pro Vencu postýlku na spaní  a přístřešek aby nám nezapadal sněhem.

Po svačince, kafíčku a pivíčku jsme zapnuli stanici a pustili se do práce. Z počátku to bylo takové zajímavé a pomalu a jistě se utvářely podmínky, které nasvědčovaly že nás čeká zajímavý večer. V3D a exp.Pohádka jsou pravidelní činovníci na CB a nedají se opomenout. Tentokrát i Žán Braník se připomněl svým signálem. Po něm exp.Korbel a najednou známý to hlas Tygra Mutěnice exp.Horal se vehementně prosadil. Tomáš Sruby o sobě dal vědět a nám bylo jasné, že to dnes bude stát za to. Kolem 19 hod. Milan Senica a potom jedno zajímavé QSO za druhým. Počasí bylo stále lepší a lepší. I přes to, že se schylovalo k západu slunce, bylo překrásně. Sluníčko pálilo opravdu přepychově. Spojeníčka přibývaly jedno za druhým a samé nad 200 Km. Bylo to až neuvěřitelné jak to šlapalo. Po 18 hodině se přihlásil Apache Znojmo a po něm Milan Senica. Čert Liberec o sobě nechal od Ještědu vědět. Kolem 20 hod. najednou kdopak se to na nás dobývá ?? On to Števko v dáli slabým hláskem se doprošuje pohlazení. Snažili jsme se moc, ale drhlo to drhlo. Pomohl až SSB a stejně tak Jano Nové Zámky na Trnovníku. No nakonec se podařilo. Ale když jsme  je slyšeli potom ráno jak tady na nás v Českém lese křičely, nechtěli jsme věřit vlastním uším.

Zařízení jsme vypli asi v půlnoci a šli jsme hajat. Ráno jsme byly domluvení s Kasem na Velkém Kriváni na 6 hodinu raní a tak jsme byli připraveni. A opravdu Kaso nám ze stanice vyskočil  jako kdyby byl v Česku.

Stejně tak i Mafia. Co  nám to dalo práce večer a teď nám pomalu mazali místní provoz. No Kaso určitě smáznul Karlovarské kolečko a Danu Slavoňov. Zabalili jsme to po 8hod. raní (po 16ti hodinách).

 Počasí se pohoršilo a byli jsme v mraku, ale bylo bezvětří a vcelku teplo asi 4st. Pomalu jsme začali balit a domů jsme vyrazili kolem 10 hodiny. Na závěr ještě mapku kterou si asi uložím jako jedinečnou.

Všem děkujeme za bezvadný víkend. Zvláště Slovenským stanicím protože víme o co to mají těžší než mi, aby se dostali na kóty ze kterých je můžeme slyšet. Děkujeme všem, kteří se na nás dovolali a kteří nám dali bodíky do ligy.

Ať nám to lítá 

Vorel Stupno CL45 a Venca Chotěšov CL39

 

 

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.