CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Úkol z minulé VČS splněn

Kategorie: Všechny články, Klubové záležitosti

Seznam provedeného :

Nový správce stránek Soptík CL-95 vytvořil kromě hlavního webu www.cbdx.cz i virtuální web https://drive.cbdx.cz  na který jsem pak měl možnost provést převod ze starého hostingu. Jedná se o zcela samostatný web, není nijak provázaný s našimi hlavními stránkami - je tedy třeba si na něm vytvořit účet (přihlašovací údaje samozřejmě můžete mít zcela stejné jako na hlavní stránku, ale NENÍ TO NEZBYTNĚ NUTNÉ). Pro většinu aktivit se není třeba přihlašovat vůbec, snad pouze pro práci s Bankou deníků a to pouze pro vkládání deníku a pokud chcete vidět články z rubriky POUZE PRO ČLENY KLUBU - přece jen je nějak třeba ověřit, že k této rubrice máte oprávnění.

Převod článků

Jako první věc jsem provedl převod článků - všechny články ze starého webu jsou převedeny a jsou dostupné na "novém" webu. Články z rubriky POUZE PRO ČLENY KLUBU jsou opět dostupně pouze členům klubu. Články není možno přidávat (ale není problém redakci vytvořit, kdyby ta potřeba vznikla)

Přehled členů klubu

Přehled členů klubu - s pokladníkem Honza Sulejovice CL-50 jsem konzultoval tento seznam s tím, že jsem mu vytvořil věci a možnosti, které se mu zdály užitečné , potřebné. Pokud máte v účtu od správce nastaveno i svoje CLčíslo, pak se po přihlášení dozvíte do kdy včetně máte členské příspěvky uhrazeny .  

Banka deníků

U Banky deníků se malinko zastavíme - převod mi trval trochu déle, ale od minulemi týdne mohu říci HOTOVO - Banka deníků je v provozu na http://drive.cbdx.cz/banka/  a jak již bylo avizováno výše, pro vkládání deníků je třeba být přihlášen. Pro prohlížení vystavených deníků to potřeba není. Byl přepracován postup pro vkládání deníků, byly opraveny, odstraněny, drobné chybky, doplněny informace pro správce. Za pomoc s vychytáváním much děkuji oběma současným Správcům banky deníků - Tomášovi Roudnice CL-31 a Vencovi Chotěšov CL-39. Oba správci mají dostatek práv a nástrojů pro změnu rubriky do které deník patří, případně mohou provést kompletní opravu nebo doplnění kteréhokoliv deníku. Krom jiného jsme např sjednotili označení neplatného spojení ( .# na řádku) což dost zjednodušilo práci s deníky a vyhodnocováním některých závodů.

CB Liga a EBH

CB Liga a EBH - k Bance deníků ještě dvě novinky - protože se deníky pro CB Ligu a EBH vkládají do banky, zrealizoval jsem pro oba závody aplikaci, která s těmito deníky pracuje, projede všechny deníky dané soutěže a provede kompletní vyhodnocení závodů, u CB liga včetně průběžných výsledků, které se mění každý měsíc. Správcem EBH i CB LIGA je Venca Chotěšov CL-39.

CB Activity

CB Activity - rovněž by to mohlo fungovat, v současné době ale není nikdo, kdo by se CB ACTIVITY věnoval. Je to škoda, protože na rozdíl od jiných klubů jsme měli něco, o čem se mluvilo, co zajímalo skoro všechny CBčkáře a na pásmu přý nebylo vzácné slyšet například něco jako "Ty mi neříkej jak mam hláskovat lokátor, já jsem devátej a ty až šestnáctej...". CB Activity automaticky přitahovaly další čtenáře z oblasti která je pro klub klíčová - CB. Na druhou stranu to chápu - dělat správce CB Activity je holt pravidelná měsíční práce, za kterou si toho moc nekoupíte.

LETNÍ POLNÍ DEN

Podpora pro závod LETNÍ POLNÍ DEN. Pořádání soutěže Letní polní den se ujal Kid Liberec CL-29 a budiž mu za to díky. Protože jsem jedním z těch, kdo závod LPD přivedl k životu - je to pro mne tak trochu i srdeční záležitost, takže jsem si dal záležet. Proběhl kompletní rozbor, zhodnocení zkušeností za těch 20 let co jsem se zpracování LPD aktivně věnoval a na světě je komplet nová aplikace pro vedení závodu, zbrusu nová a samozřejmě mnohem lepší, než jakou jsem si kdy napsal sám pro sebe.

 Závod v průběhu roku prochází pěti fázemi, na adrese
http://drive.cbdx.cz/lpd/ je vždy zobrazeno o jakou fázi se jedná (Výsledková listina je zveřejněna, závod byl ukončen a nový ještě nebyl vyhlášen, Otevřeno přihlašování do závodu LPD, Závod LPD započal a probíhá - stále je možno se přihlásit do soutěže, Závod LPD skončil, přihlašování do závodu není možné, posílejte deníky pořadateliPříjem soutěžních deníků LPD  ukončen, probíhá zpracování výsledků, zveřejnění výsledků proběhne po vyhlášení výsledků LPD v Holicích).Ta adresa http://drive.cbdx.cz/lpd/ je pro všechny fáze stejná, celý závod tedy bude fungovat ze stále stejné neměnící se adresy. V současné době probíhá fáze přihlašování do závodu - závodníci jsou odbavováni automaticky, po přihlášení jim je zaslán mail, kliknou v něm na potvrzení a obratem obdrží jedinečnou volačku do závodu. Klubáci se přihlašovat nemusí, ti již mají soutěžní volačku přidělenou trvale - klubová volačka CL-

Na konci je samozřejmě opět vystavení kompletně všech deníků jak soutěžících, tak kontrolek - závodníci tedy mají možnost vše zkontrolovat.

Programy a další věci ke stažení

Programy a další věci ke stažení - Vše vystavené pochází z mojí tvorby, lokátorové mapy vytvořil Kmochy Varnsdorf CL-11 . Chápu, že na začátku, kdy na nových stránkách toho moc nebylo, byl zájem je co nejvíce zaplnit, ale popravdě řečeno je tu teď z toho pěknej guláš. Moje programy jsou nyní ke stažení nabízeny na obojích klubových webech, je to divný. Možná by stálo za to to trochu učesat ? Já navíc nabízím nejen stažení , ale i možnost registrace programu DENIKCL6.

Tady se sluší připomenout a poděkovat Tomášovi Roudnice CL-31 za pravidelně vydávané aktualizace databází volaček a měst+kopců. Primárně databáze zpracovává pro účastníky soutěže CB liga, ale výsledek jeho práce mají k dispozici všichni uživatelé programu DENIKCL6.

Byl bych velmi nerad, kdyby stránky a aplikace co jsem tvořil byly považovány za něco separátního, nejednotného - rozdělení na Soptíkovo stránky a Bohoušovo stránky. Správcem je dle rozhodnutí schůze
Soptík, on má pod palcem oba weby - jak hlavní tak podpůrné stránky. Ode mne již samozřejmě dostal přístup do správcovské konzole, může uživatelům přidělovat oprávnění k jednotlivým modulům, může vám klubákům přidělovat k vašemu účtu vaše CLčíslo (teprve potom se vám zpřístupní věci určené pouze pro členy klubu), může uživatele mazat a podobně. Partnerem pro povídání kolem záležitostí webhostingu je pro všechny Soptík, je už na něm jaké subdodavatele si přizve. Jsem rád, že se toho Soptík ujal, já toho správce již opravdu dělat nechci, vejminek mi zní dobře.

Nicméně když už se nemusím starat , tak mi vybylo trochu času abych vytvořil také již dříve slibovaného robota do Telegramu, který by měl umět věci, co se vám budou líbit. I to byl důvod, proč jsem doporučil používání Telegramu a kdo ho ještě nemáte nainstalovaný - není moc na co čekat.

Betaverze je hotová, pár členů klubu již robota testuje v provozu - vypadá to slibně, na schůzi vypustím k obecnému užívání - čili pořád je na co těšit.

Ochutnávka připravovaného robota:

Vyhledávání v databázi měset+kopců Telegram, ukázka
Přehled aktualit Svátek má, Databáze CL

 

Komentáře

postPřidat komentář
Expedice Žába 🐸
odpovědět citovat
Ahoj Bohouši, Telegram naistalován, dokonce s češtinou, co dál?
Bohouš CL-6
citovat
1 perfektní, díky za zájem.

Na robota si asi budeš muset počkat až po schuzi jak jsem avizoval v článku, ale už ted je možno se připojit do nějakých skupin, nebo si s kamarádama založit skupiny svoje.

Náš klub nabízí jednu takovou skupinu už nyní, po kliknutí na https://t.me/cbdxforall by ti mělo být nabídnuto připojení do skupiny, která je volně přístupná všem. Měla by sloužit k pokecu ohledně aktuálního dění na CB. Zatím se tam toho moc neděje, možná ještě to nemají všichni ozkoušené, na schůzi očekávám dotazy a žádosti o pomoc s instalací, což samozřejmě rád pomohu a to včetně následného propojení s chystaným robotem.

Přidám info - je dobré si vyplnit v nastavení telegramu Tzv USERINFO, robot otravuje a nedovolí používání, dokud tam nějaké znaky nejsou - nejlépe asi volačka.

Bohouš CL6