CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Kategorie: Klubové akce a činnosti, Archiv, Všechny články

6.10.2011 10:01:59 - Faktor Nehvizdy CL-67 - Faktor Nehvizdy - Podzimní setkání v Košticích s návštěvou na posvícení v Želevicích

Jako parta dobrých kamarádů s podobnými zájmy se známe již dlouho, ledacos o sobě víme a postupně naše setkání organizujeme poblíž QTH i těch vzdálenějších členů abychom poznali naší zem nejenom z kopců. A tak se v Holicích na setkání příznivců radioamatérského sportu zrodil v hlavě našeho člena a kamaráda Jardy Koštice nápad, uspořádat podzimní setkání v katastru obce Koštice. Nevyzradím žádné tajemství, když sdělím, že tam Jarda úspěšně starostuje. Setkání bylo naplánováno na Svatého Václava, kdy ve většině měst a obcí drží Svatováclavské posvícení. Nejinak tomu bylo i v Košticích. K našemu táboření nám bylo poskytnuto fotbalové hřiště a pro případ mokré varinaty, byly k dispozici i tam přilehlé kabiny a kulturní místnost.

Nájezd na hřiště započal již v pátek krátce po obědě a dominoval TMR. Na hřišti již parkoval se svým karavanem zatím náš příznivec a kamarád Jirka. Já jsem dorazil s bednou jako druhý a potom to již šlo rychle za sebou, no a k večeru jsme byli téměř kompletní. Musím podotknout, že objednávka na počasí byla tam nahoře zatím akceptována. Babí léto jako z pohádky.

Pod stromy se se svým univerzálním vozidlem zabydlel TMR a tam se ustavila i první skupinka diskutérů. Mezi karavany a bydlíkem předsedy bylo potom druhé ležení, převážně složené z našich protiváh. Protože bylo i jinde posvícení, naše kuchařky se činily a přivezly své posvícenské koláčky na ochutnávku a to nejen pro nás. Abych neopomněl mužskou část, tak Jířa Doubravka přivezl takový větší koláč, ale střežil ho tak dobře, že se mi ho nepodařilo vyfotit. Snad jiný paparazi fotku má. Pátek uběhl jako voda, noc najednou již nebyla mladá a tak jsme šli na kutě.

V sobotu probíhalo vše ve slavností náladě a napětí, jak to v obci dopadne. Dopoledne jsme navštívili ochutnávku masných výrobků v místní hospůdce z lidové tvořivosti řezníka a mohu konstatovat, že jaterničky, jelítka, tlačenka a „prdelačka“, neměly chybu. S žaludkem vymaštěným zabíjačkovými dobrotami jsme díky starostovi zavítali do místního rodinného ovocného lihovaru. Exkurze byla vyčerpávající a pan majitel nám pěkně vše přiblížil a to včetně ochutnávky finálních výrobků. 

Po obědě začaly přípravy na odpolední veselici a dámy měly starost s ustrojením Renči do středočeského kroje, abychom návštěvě obce Želevice, která je součástí Koštic dodali historický a lidový nádech. Trochu jsme místní asi překvapili, ale po chvíli pochopili a po předání slavnostní stuhy našeho klubu s podpisy všech přítomných členů a krátkém projevu našeho předsedy a děkovačce starosty nás bezelstně přijali mezi sebe. Renata ustrojená v kroji,který ji mimochodem náramně slušel, předala starostovi i posvícenské koláče. Dostalo se i na mnohé účastníky veselice. K poslechu vyhrávala kapela, pivo teklo proudem a myslím si, že všem bylo dobře a i se to líbilo. V podvečer jsme se stáhli zpět do základního tábora, kde byly hodnoceny nejenom zážitky z dosavadního vysílání na portablech, ale i naše návštěva v Košticích.

Ještě jednou poděkování všem Koštickým, Želevických, ale i všem přítomným na veselici a v neposlední řadě starostovi a jeho paní za velmi příjemný zážitek a dokonalou organizaci. Závěrem bych chtěl na adresu všech občanů Koštic a souvisejících obci vyseknout poklonu k jejich přístupu k životu v obci a kulturnímu dění. Jste tam zapojeni snad všichni a to je dnes již vzácnost. 

 

2.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK
Zbyl čas i na drobné úpravy a seznamování se s novým bydlením.

 


5.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Pohodička na hřišti

 


Uz_jdou_4.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Slavnostní příchod na veselici do Želevic.

 


jsou_dobry.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Starosta byl nestrojeně překvapen.

 


kolace_jsme_nabidli_i_domorodcum.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Renata nabídla naše posvícenské koláčky i místním občanům.

 


dav.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Posvícenská veselice se vydařila a myslím si, že se to líbilo všem.

 


clubaci_nebyli_bubaci.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Naši členové zapadli mezi domácí bez problémů.

 


Jenda_na_dalkove_ovladani.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Aby si někteří jedninci nemysleli, tak naše setkání mělo v základním táboře i pracovní naboj. Ladilo se, laborovalo a i po výškách lezlo.

 


7.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Setkání jsme zhodnotili, ale na tu společnou fotku se čekalo hodně dlouho, než jsme sehnali všechny přítomné k hlavnímu stanu Cool.

 

Faktor