CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Rozhledna na Velké Deštné

Kategorie: Popisy rozhleden a kopců, Archiv, Všechny články
Rozhledna na Velké Deštné

27.10.2003 21:37:23 - Láďa Fórum - Popisy rozhleden a kopců - Navštivte rozhlednu na poměrně vysokém kopci...

Při svých cestách občas i vyjedu - vylezu do míst ze kterých je vhodné se do kraje okolního i podívat...
V letním období se mi povedlo zavítat i do Orlických hor.
Článeček s popisem této rozhledny nebude nijak impozantní - nakonec, co napsat o jednoduché rozhledně postavené z kulatiny.

 

vdestna_3.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK
Obvykle si rozhlednu mnoho lidí představuje, jako mohutnou kamennou nebo železnou stavbu tvořící z daleka viditelný objekt na vrcholu kopce. Některé rozhledny jsou poněkud jiné a ta na vrcholu Velké Deštné (JO80EH ALS 1115m) patří k těm méně nápadným. Vlastní rozhledna je sestavena z několika kmenů. Ve výšce okolo 4-5 metrů je vytvořena plošina s ohrazením, na kterou lze vystoupat po žebříku. V první chvíli jsem tuto stavbu považoval za triangulanční bod, ale při pohledu na turisty, kteří bez obav vylezli nahoru jsem usoudil, že to rozhledna určitě bude. Nakonec jsem si to ověřil dole pod kopcem v malebném městečku Deštné v Orlických Horách.
Pro zájemce o provoz z poměrně vysokého kopce jsou na Velké Deštné vhodné podmínky, musíme si ovšem uvědomit, že zdroj el. energie tam určitě není. Kopec není zalesněn a porost je poměrně nízký. Vlastní vrchol je velmi plochý bez terénních vln a pro provoz antén příhodný.
velka_destna.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK
...rozhledna na jaře 2006...

 

Autor: Láďa Fórum

Odkaz na originál článku