CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Rozhledna Skalka u Vyžlovky.

Kategorie: Popisy rozhleden a kopců, Archiv, Všechny články
Rozhledna Skalka u Vyžlovky.

17.12.2011 20:27:13 - Žán Bráník - Popisy rozhleden a kopců - Tak nám zase přibyla nová rozhledna. Tentokrát v těsné blízkosti Prahy.


P1000352.JPG: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Rozhledna se nachází ve středočeské obci Vyžlovka, v lokátoru JN 79 JX a nadmořské výšce cca 430 metrů. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 22 metrů a vede na ni 105 schodů. Byla postavena ze soukromé iniciativy pana inženýra Holíka a s pomocí peněz fondů EU. Bohužel, jak je nyní bohužel smutnou tradicí, nestojí na nejvyšším místě v okolí a je z ní výhled jen omezený. V podstatě jen od severozápadu k severovýchodu jsou vidět postupně Krušné hory, České středohoří, Jizerky, Krkonoše a částečně i Orlické hory. Do ostatních světových stran je výhled kryt pásmem lesů kolem Jevan zvaným Voděradské bučiny, kde nadmořská výška přesahuje 500 metrů.

 

P1000356.JPG: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

U rozhledny je malé parkoviště cca pro 10 aut a relaxační parčík s lavičkami a cestičkami k odpočinku a potěše těla i duše.

 

P1000364.JPG: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

  Rozhledna u Vyžlovky má i své vlastní stránky kde lze sledovat její osudy.

 

Vzhledem ke své nadmořské výšce, rozhledna nebude moc vhodná k absolvování nějakého CB závodu, ale k účasti v celorepublikové CB akci Rozhledny by vhodná určitě byla. Zvláště proto, že majitelé rozhledny jsou velmi vstřícní a možná by jim nevadilo nocování na rozhledně. V pásmu CB rozhledna zatím zkoušena nebyla, jen 2 m a 70 cm.

 

P1000365.JPG: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Výhled k jihozápadu někam na Louňovické rybníky. A takovýto omezený výhled ( max 10 km ) je od severovýchodu, přes jih až k severozápadu.
Boubín to není.....
Hezké dny u CB a krásné výhledy z našich rozhleden a kopečků Vám přeje Žán Braník Praha, 73.

 

Odkaz na originál článku