CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Tip na portejbl - KLEŤ - PĚŠMO.

Kategorie: Popisy rozhleden a kopců, Archiv, Všechny články
Tip na portejbl - KLEŤ - PĚŠMO.

21.8.2002 19:44:44 - Žán Bráník - Žán Bráník

Tentokrát se vypravuji na nejvyšší horu Blanenského lesa, Klet (JN78DU, 1083 m/m). Z Prahy odjíždím v 6.10 ranním rychlíkem s přilehavým názvem “Šumava” do zastávky Holubov, kde v 9.31 vystupuji. Odtud je to na Klet nejblíže, respektive k dolní stanici lanovky, kterou hodlám k cestě na vrchol použít. Po slabé hodince volné chůze přichazím ke stanici. Lanovka stojí 35 Kč 1.cesta, zpáteční jízdenka 60 Kč. Berou i jízdní kola za 15 Kč. Jezdí každou celou hodinu od 8.00 do 17.00. Ve čtvrt  na dvanáct vystupuji v horní stanici a hned se hrnu na rozhlednu. Ochotné paní v pokladně se ptám zda si mohu na ochozu rozhledny postavit antenu. Přitakává a pouští mne BEZ PLACENI dál. Asi si mne s někým spletla. Vstupné jinak stojí 15 Kč. Na ochozu si namontuji antenu a zkouším zachytit nějaký signál. Vzhledem k blížící se bouřce, chytám pouze statickou elektřinu a dostávám serie ran. Proto antenu s obtížemi zase sundávám a s obavami sleduji blížící se mračna. Bouřka se naštěstí Kleti vyhýbá a řádí někde nad Lipnem. Radši z rozhledny odcházím a u stolku s lavičkou, pod restaurací, si zbudovávám jiné vysílací stanoviště. Odtud se mi daří navázat spojení s 110 hodinovým nostop portejblem na Velké Javorině a Števem Zvolen. Vzhledem k tomu, že začínají  časté deštové přehánky, balím a odcházím zpět do Holubova na vlak. V 18.25 usedám do poloprázdného vlaku abych v 21.48 z něho vystoupil v Praze. Zpáteční jízdenka stojí 256 Kč.

Na zdraví,  Žán Braník.        

 


01B.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Kleť od Holubova

 


02B.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Rozhledna na Kleti

 


03B.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Antení systém na rozhledně - můj

 


04B.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Antení systém konkurence

 


05B.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Bouřka z Kleti

 


06B.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Portejblové stanoviště pod rozhlednou

 

Diskuse pod článkem:

  [860] Tip na portejbl - KLEŤ - PĚŠMO. Martin Lhotka 23.8.2002 22:08:33
  Čau Žane .Jako domorodec ti mohu říci , že na Kleťi to chodí pouze z věže. Tam co jsi měl anténu kterou jsi fotil , tak tam chytneš leda vlka. Nebo nějaký broučky ,pokud se tam zatoulá nějaká šmudla. Zdraví Martin ze Lhotky
 » [861] Re:Tip na portejbl - KLEŤ - PĚŠMO. Žán Braník 24.8.2002 05:29:43
  :Tam co jsem měl antenu,u té lavičky  a toho kříže,tak tam sem se dovolal na Velkou Javorinu,když  pořádal Števo Zvolen, ten nonstop portejbl.To si myslím,že zase  tak špatné není.
 »» [865] Re:Re:Tip na portejbl - KLEŤ - PĚŠMO. Líba Tábor 26.8.2002 19:13:16
  zdravim Zane, muzu ti ze sve dlouhe zkusenosti rict, ze Klet podle meho nazoru, je nepouzitelna pro pasmo 70cm, nevhodna pro 2m a na CB jen pro velice otrle jedince,kteri maji strmy filtr ve stanici a pevne nervy, jelikoz jsem byl na Kleti nekolikrat muzu to potvrdit a jsou na to i svedci. Bylo tam vyzkouseno i nescetne anten,stanic a ne zrovna spatnych, take naprd. blizky vysilac opravdu dokaze zazraky s radiovym smogem, to o 300m nize, to chodi daleko lepe. Ne kazdy vysoky kopec je vhodny pro dalkove spojeni. A Velka Javorina, vzdyt je to kousek. takhle delat DX z auta na obycejnou gumovku to je teprv pozitek, VID Matrine HIHIHI
cus a lovu DX zdar CUS LIBA TABOR

 »»» [869] Re:Re:Re:Tip na portejbl - KLEŤ - PĚŠMO. Žán Braník 1.9.2002 00:02:41
  :Hele Libo,já jsem skromnej a na Kleti se mi docela líbilo.Dyt to síbíčko není na mých cestách to nejdůležitější.Mně stačí se kochat těmi panorámaty.Čau a na zdraví,Žán Braník.

 

Odkaz na originál článku