CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Propozice a přerušení ligy

Kategorie: Všechny články, Česká CB liga
Propozice a přerušení ligy

Jak jste určitě zaznamenali reakci na přerušení CB ligy, tak jsou vcelku jednoznačné názory na oprávněnost či neoprávněnost přerušení CB ligy.

Změna propozic a přerušení ligy

Jak jste určitě všichni zaznamenali reakci na přerušení CB ligy, tak jsou vcelku jednoznačné názory na oprávněnost či neoprávněnost přerušení CB ligy.

Podle těchto reakcí, které jsou prakticky od všech soutěžících stejné a to, že přerušení ligy nebylo nezbytně nutné.

Je pravdou, že změna propozic byla provedena za pochodu a pořadatel se oprávněně domníval, že tím, že přeruší ligu se vyhne případným protestům za strany soutěžících, protože se zasahuje do pravidel během soutěže. Je ale pravdou, že reakce byla přesně opačná a to, změny ano ale přerušení ne. Dokonce se objevili možnosti, že se soutěžící mohou domnívat, že se jedná o cílený záměr ve prospěch některých soutěžících, kteří deník neposlali. Tahle myšlenka je velmi ale velmi nebezpečná a ujišťuji že je mylná. Účel změny byl opravdu napravit nedostatky hlavně v hlavičce propozic, které by v budoucnu mohli tropit neřesti. To se také provedlo a tak je věc napravena.

Dovoluji si tedy po zvážení všech vašich reakcí a hlavně proto, že chybu udělal pořadatel tím, že měl v nepořádku propozice, nikoliv soutěžící, že je nečetl. Domnívám se, že soutěžící není povinen propozice číst, ale je povinen je dodržovat. Nelze tedy za pochybení pořadatele trestat soutěžícího.

Proto z pozice ředitele soutěže oznamuji, že deníky budou přijaty a zařazeny do tabulky.

Tak ať nám to lítá a věřím že se podobným extempore již vyhnem.

Venca Chotěšov CL-39 ředitel ligy.

Komentáře

postPřidat komentář
Honza Sulejovice
odpovědět citovat
Děkujeme také za ušetřený čas.
Exp. Spektrum
odpovědět citovat
Děkujeme.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Rádo se stalo a prosimtě pošli mi deník se všemi náležitostmi znova . Pokud možno obratem. děkuji