CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Radegasti na Dyleni

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Radegasti na Dyleni

12.6.2012 17:34:54 - Venca Chotěšov CL-39 - Expedice Radegast Panáčci z Radegastů si opět vyrazili na výlet v rámci CB ligy.

                                                                                                                                                                                                 


 

Panáčci z Radegastů si opět vyrazili na výlet v rámci  CB ligy. A protože již byli asi opravdu „všude", tak se začali zajímat o vyloženě zajímavé místa po naší neporazitelné armádě.  Protože jsou oba staršího vydání, byli kdysi dávno sami příslušníky této armády a jeden z nich  se dokonce dostal do styku s radioprůskumem, kterému tyto zajímavá místa sloužily . Byli jsme již na HavranuČerchově a dnes  je to dominantní pohraniční hora Dyleň (940 m n. m.) která je druhým nejvyšším vrcholem Českého lesa. Na vrcholu věž z r. 1970, pův. vojenská radarová stanice vybudovaná bez jediného kusu železa za pomoci silikonových šroubů, nyní slouží jako soukromý rozhlasový a televizní vysílač, v minulosti příležitostná rozhledna, nyní veřejnosti nepřístupná.

fotomapa.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

Návštěvu bylo nutno předem domluvit, protože objekt je střežený jako soukromé vlastnictví a má tedy i svého správce. Na místo jsme dorazili kolem 13:00 . Foukalo tedy opravdu pořádně až tak pořádně, že jsme upustili od stavby  dvojčete a zprovoznili jsme jen 1x HB9CV. Při šíleném DX smogu to bylo stejně fuk co tam stálo. Podmínky pro ligu byly šílené ale nám to příliš nevadilo

VW_na_Dyleni.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

Prohlédli jsme si celé zařízení na Dyleni včetně původních el.ohrazení objektu na který není pěkný pohled. A nechtěl bych na něm v tehdejší době uvíznout. Asi bych se pěkně usmažil.

ostraha_objektu.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

Navštívili jsme i objekt radioamatérů, který je nejen zvenku precizně vybaven a je na něm i na technickém příslušenství jasně vydět starostlivost jeho provozovatelů.

objekt_Hamu.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

Bezvadně je rekonstruován i objekt  bývalé  operační budovy, kde je i zachována energetická soběstačnost dvěma generátory odpovídajících výkonů.

operacni_stredisko.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

Celý pozemek je pěkně udržován jednak správcem a jednak ovečkami,  které správci nahrazují sekačku a to perfektně.

ovce.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

Tahle potvora nám sežrala půlku měkoučkýho chleba. Úplně mne mrcha dorazila, když jsem ji s přáním, aby jí to roztrhlo prdel nabídl buřta a ona ho pane bóóže sežrala taky. Co jí ale nakonec dostalo, to byly ředkvičky. Ty sežrala, vyplyvla,  znovu sežrala  ale pak začala chrchlat a prdět  a vypadalo to že chcípne. Ale místo toho vyhodila tři obrovský bobky a v klidu odešla.

Zkrátka vysílat se nedalo, ale zábavy bylo dostatek. Opravdu to vůbec nechodilo. 300Km QSO jsme si doslova vymodlili a spojení se Sněžníkem mi připadalo jako DX na 1000 Km. Také jsme se snažili zúčastnit se rozhleden, což nám bylo umožněno a bylo nám přiděleno číslo 20/A i přes to, že jsme se přihlásili na poslední chvíli.

Z 33 rozhleden jsme jich slyšeli 16 . A to by asi tak bylo všechno k tomuto víkendu. No a odkud nás uslyšíte příště ? Když všechno dobře dopadne, tak z hodně velké dálky tak 1200 – 1600 Km . Ale to nechme na jiné pojednání v jiný den a v jiném článku.

Přejeme všem pevné zdravíčko, hodně štěstíčka a

Ať Vám to lítá panáčci.

 

Za  exp.Radegast    Vorel Stupno  a  Venca Chotěšov

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.