CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

RADEGASTÍ PUTOVÁNÍ od Šumavy k Tatrám 2.část

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
RADEGASTÍ PUTOVÁNÍ od Šumavy k Tatrám 2.část

1.8 2002 Úterý jsme stále ještě na Dobrošově a věnujeme se prohlídce Ratibořic a koupání ve vodní nádrži Rozkoš

RADEGASTÍ PUTOVÁNÍ 2.část

Úterý jsme stále ještě na Dobrošově a věnujeme se prohlídce Ratibořic a koupání ve vodní nádrži Rozkoš. Večer vedeme diskusi o další cestě, která by měla směřovat na Suchý vrch nebo do jeho blízkého okolí. Zvolili jsme výlet na pevnost Haničku.
Je Středa a expedice plní svůj plán a navštěvuje vojenskou pevnost z 2 svět.války a z poválečných nedávno minulých let. Velice zajímavá exkurze do říše promrhaných financí tehdejších mocipánů.

Po prohlídce a za nádherného počasí jsme se ubytovali na břehu divoké Orlice, otevřeli soukromí výčep a začali jsme obědvat a večeřet zároveň. Po krátkém odpočinku jsme nasedli do expedičního vozidla TAZ 1500 a vyrazili na asi 25 km vzdálený Suchý Vrch

Na této kótě nás přivítal krásný hotel, tedy na pohled z venku, do kterého jsme si ihned šli dát pivo. Ale jaképak to překvapení ?! Místo galantního recepčního,
jak se na 3 hvězdičkový hotel sluší a patří nás uvítal liduprázdný, rozkradený
,vytunelovaný a zdevastovaný objekt

    

Stál tu před námi jako věčný pomník dnešních časů.Vcelku znechuceni touto vidinou jsme odvysílali asi 4 hod.expedici, když se náhle zatáhlo a přišla naprosto nečekaně silná bouře a vítr, který lámal kolem nás větve stromů. Tato nečekaná změna nám připadala vedle zničeného hotelu, jako varování a proto jsme rychle z tohoto jinak velmi pěkného místa vypadli.

Počet QSO 125, nejdelší QSO do loc. JN79MD.

Ve Čtvrtek nás čekala prohlídka Sloupských jeskyní , kterou jsme po vydatné snídani také podnikli .

Nádherný kus přírody, který ukazuje na každém kroku, jak je tvořivá a neporazitelná ve své trpělivosti a rozmanitosti. Po Suchém Vrchu to byl balzám na myšlení.

Místo pro přenocování jsme našli po ujetí cca 20km v blízkosti kóty Paprč. Připravili jsme táboření, vzali do ruky mapu 1:50 000 našli kótu Paprč zadali do GPS souřadnice a bez obav, vedeni nejmodernější technikou, jsme se vydali na Paprč. Cesta ubíhala bez problémů, údaje na GPS se pomalu přibližovali k nule, což znamenalo přibližování se k cíli, cesta tvrdě stoupala a k nulovému stavu na GPS zbývalo posledních 250 m NV 654 m, ale kolem samý vysoký les. Tady přeci nemohl nikdy nikdo normální vysílat? Ale GPS je nelítostná. Oprava - 0, Souřadnice-0 NV 698 m. Přeloženo do češtiny, jsme v cíli. Venca Mantov znovu pro kontrolu zadal do GPS nová data, ale výsledek je stejný. Neni o čem diskutovat. Stavíme v těchto nesmyslných podmínkách anténu a začínáme expedici. Asi po hodině 20:50 "Kde že to jste? na Paprči! To jste u toho kontajneru? ne tady nic takového neni! No musí tam být ta buňka ! tady žádná buňka neni! Tak nejste na Paprči ! ale jsme ! No to teda nejste !" Tak nějak vypadala konverzace mezi Radegastem a Jirkou Bořilov. Výsledek je jednoduchý, Paprče jsou dvě . Jsou od sebe vzdáleny 15 km a ta špatná je v mapě, ta dobrá ne. Poděkovali jsme, zbalili anténu, podali si ruce a jeli jsme do tábora, kam nás již po tmě bez problémů dovedla GPS

Je pátek, den kdy se máme sejít s Tygrem Mutěnice v jeho bydlišti. S tímto úmyslem likvidujeme tábor a připravujeme se na cestu. Při nakládání jsem si podvrkl nohu(Venca Chotěšov) a vidatně kulhám, což je velmi nepříjemná skutečnost v návaznosti na výstup na Kriváň. Snad se to během dalších dnů zpraví. Do Mutěnic dorážíme kolem 17:00 a jsme přivítáni pohostinností, která je Tygrovi vlastní. 

    

Po krátké diskusi vyrážíme pod velením Tygra na kopec Lesná asi 50km od Mutěnic ve čtverci JN88TV .V pozadí máme Velkou Javořinu a kolem nás neporušeně otevřený výhled na Moravu.Vypadá to jako v pohádce. Zde jsme postavili tábor a zřídili vys.pracoviště, tak jako každý den.

Počet QSO 207, nejdelší QSO do loc. JO60VL.

V Sobotu ráno jsme jen málo posnídali, málo proto, abychom v žaludku zbytečně nezabírali místo pro pečené prasátko, které na nás údajně čeká na Mikulčině Vrchu a vyrazili jsme na cestu . Cesta byla krátká a na jejím konci bylo očekávané Prasátko točící se na rožni a pod ním praskal oheň. Já jsem okamžitě věděl, kde zřídit výčep, ale věděl to i Tygr, aniž bychom se domluvili.
A potom že, jak sám říká, pivo nepije. Ale moc dobře ví co pivíčku nejlépe svědčí a proto výčep je i s ledem, jak se sluší a patří. Tak, že bůh ví, kde je pravdě konec s jeho pitím piva? A proto, že jsme vlastně dorazili jako první měli jsme tu čest, alespoň trochu pomoci při přípravě sezení , ležení i stání zkrátka všeho co patří k setkání nejznámějších expedic v ČR a k přijmutí nového člena expedice FURGON do sdružení MATADOR. 

   

   

Popisovat průběh celého setkání nemá smysl .Tato srdečná atmosféra se musí zkrátka prožít, to se popsat nedá.

Sešli se zde expedice HORAL MT-2, RADEGAST MT-1, FURGON, KOBRA, samozřejmě i se svýmí rodinami. Přijela i KOSAČKA, nezapomenutelná a velmi inteligentní dáma, která představuje slovenskou CB rodinu a jejíž elán a optimizmus je obdivuhodný

A příjelo mnoho dalších fandů CB provozu, kteří zařídili ohromnou atmosféru, která provázela celé toto setkání , kde se vypilo a snědlo úplně všechno .
Po celou dobu vysílala stanice Furgon, kde se střídali operátoři ze všech expedic včetně Kosačky. Až ranní rozednění ukončilo zábavu a všichni šli "spát".

Je Neděle a exp. Radegast čeká příprava na její finále Vysoké Tatry.
Ale o tom příště.

Venca Chotěšov MT-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

stopUzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

Nebyly přidány žádné komentáře.