CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Radegastí výlet na Koráb - Špandavu

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Radegastí výlet na Koráb - Špandavu

Je Sobota a horko jako v peci.

Radegasti na  Špandavě - Korábu

Je Sobota a horko jako v peci. Pro mne prakticky poslední den v tomto měsíci, kdy ještě máme možnost zadat pro tento měsíc do tabulky ligy nějaké výsledky. Pořadí nad námi již neovlivníme, ale určitě si můžeme ještě pohoršit. Mafia se na nás tlačí a pokud nebudeme alespoň trochu aktivní, tak nás smete i Vláďa Tři dvory. Oba jsou to velmi dobří borci a tak se musíme pokusit alespoň o udržení v tabulce. No zkrátka jsme vyrazili, tentokrát s mojí polovičkou a chlupatou kamarádkou Jessy, protože Vorlík měl jiné povinnosti. Zvolili jsme Koráb, protože je tam dobré zázemí a v těchto dnech i nutný stín. Cesta nahoru do 800m jako obvykle, jen přibyla další kůrovcová planina.

Hned po příjezdu jsem postavil anténu a tentokrát jen 5/8 sirio, protože jsem předpokládal vzhledem ke stavu indexu 3-4 že bude plný éter odrazů a tak by se námaha spojená se směrovou anténou nevyplatila.

A dobře jsem neudělal, protože jsem nebyl schopen uslyšet exp. Horal, která vyjela aby mi přidala bodíky. Omlouvám se Tygříku! Ani jsem netušil, že v takovém radiovém nečasu vyrazíš. Příště se polepším. Hned po zprovoznění RDST jsme se pustili do utáboření.

Stan se jenom zahodí a postaví se sám. Hlavně musíte včas uskočit, aby vás nepraštil při té samostavbě přes hubu.

Ve střehu musela být i chlupatá kamarádka Jessy, protože je již dobře poučená z minula, že se nesmí motat tam, kde se to nehodí.

No a přicházeli další nutnosti s přežitím na kopci do druhého dne. Založit oheň a hned po tom spaní a vybalit nutné zásoby pro mne mojí polovičku a chlupatou kamarádku.

A pustil jsem se do práce na pásmu. No byla to šílenost, ale pomalu, opravdu pomalu,  se deník plnil. QSO s I, GB, OE, TU, Chorvatsko apd. jsem ani nezapisoval a po asi 2 hod. ani na volání ciziny neodpovídal. Byl by toho plný deník a QSO do (mimo SK) 2000Km jsou pro mne prakticky bezvýznamná. Ve 21:30 jsem toho rachotu měl již dost a tak jsem to vypnul a nastartoval zase až kolem 00:30 a zase vypnul asi v 01:00 a šel hajat. Probudil jsem se kolem 05:00 a zase vypnul kousek po šesté hodině protože se opět začalo projevovat plechové nebe a proto, že máme povoleno jen 16 hod.provozu tak jsem kolem 8:00 položil anténu a v 10:00 jsem mazal domů.

Deník žádný zázrak,  Kvality žabáckých deníků jsme tedy nedosáhli, ale zas to taková bída nebyla.

Vám všem děkuji za spojeníčka a přeji Vám pevné zdraví a ať Vám to lítá.

Za Radegasty : Venca Chotěšov CL-39 a Vorel Stupno CL-45

Jóó a abych nezapomněl, tak i za moji ženu a chlupatou kamarádku  Malamutku Jessý

Komentáře

postPřidat komentář
Vláďa Tři Dvory CL-78
odpovědět citovat
Já sice jako vždy také s pětiosminou ale celkem spokojenost. Výsledky přiměřené zvolenému úsilí a pokud bych vynechal vybavování s Čáryfukem, kolečkem Kutné hory, sbíral úplně všechno a měl chuť pokračovat ještě ráno vysbírat některé ranní fógly, tak bych dal deník nadprůměrný.
Na vzrůstající odrazy si budeme muset v příštích rocích zvykat. Sluneční aktivita narůstá dokonce výrazněji než by odpovídalo předpovědím a matematickým modelům.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Pokud bychom zase provozovali zahraniční expedice, bylo by to pro nás příhodné 1 Ale za současného stavu pohonných látek to bude asi problém.
Alpinet Plzeň
odpovědět citovat
Myslím , ze na tu bídu , je to pěkný deník . Já měl tedy času méně ( jen asi 3hod v tom bordelu) , byť se smerovkou , tak jen 15 spojení 😀
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Ano za takového stavu atmosféry to není špatné. Pokud by v této době byl někdo venku na Slovensku kolem Košic nemuselo by to být marné. Ale nikdo nebyl.