CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Radegasti za EBH 2012 na Čerchově

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Radegasti za EBH 2012 na Čerchově

23.5.2012 19:28:59 - Venca Chotěšov CL-39 - Expedice Radegast Již několik let vyrážím na EBH jako mob.kontrola MK1. Letos jsem si ale řekl.

                                                                                                                                                                                                 


 

Již několik let vyrážím na EBH jako mob.kontrola MK 1. Letos jsem si ale řekl, že bych si také chtěl zasoutěžit a tak jsem požádal svého ligového parťáka Vorlíka, zda by se mnou nepohrdl  v soutěži EBH 2012 co by zapisovatelem. A tak jsme vyrazili na Čerchov (1024 m.n.m), nejvyšší kopec Českého lesa.

 
Cerchov_V,V,H.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

Z leva sám velký Orel zvaný Vorel Stupno, uprostřed moje maličkost Venca Chotěšov, a náš nový kolega Honza Chotěšov zvaný učitelskej.

 
rozhledna_Cerchov.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK
 

Na Čerchově svého času vládla armáda a obrana státu za pomoci radiolokátorů viděla do talířů sousedního Německa a to až tak dobře, že obsluha byla schopná spočítat kolik knedlíků právě snědli. Dnes je zde turistické místo hojně navštěvované občany obou států. Bezvadně zrekonstruovaná Kurzova rozhledna umožňuje se rozhlédnout po kraji.

 
Vez_s_radiolok..jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

A precizně udržovaný a také střežený vojenský objekt nám nejenom připomíná staré „dobré“ časy, ale funkční radar umístěný v ně budovy nám dává srozumitelně  najevo -  Pozor!! Tady to ještě myslí vážně.

 
hospudka_z_rozhledny.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK
 

Staré „dobré“ časy nám připomíná i výzdoba hospůdky, která se nachází v jednom z baráků vojenské ubytovny, pravděpodobně  kantíny. Hned jak otevřete dveře do nálevny jste přivítáni bystami Lenina, Stalina , Gottwalda a Zápotockého. Nad jejich hlavami je nápis přes celou místnost.

Se Sovětským Svazem na věčné časy a nikdy jinak

A nápis, taktéž přez celou místnost

Československá armáda pevná hráz socializmu

vám dává absolutní jistotu, že jste zde v naprostém bezpečí. Tuto jistotu ještě umocní pověšená uniforma rotného, pomocníka dozorčího roty, na věšáku u dveří. Jelikož byl v objektu zákaz fotografování, bude foto příště.

 
dvojce_a_caravela.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

Tak v tomto prostředí jsme postavili svoje oči a uši a připravili jsme se na šrumec v eteru.

A ten šrumec byl opravdu beze zbytku. Všechny možnosti, které nám eter byl schopen poskytnout tak nám opravdu poskytl.  A my na Čerchově jsme ještě jako bonus dostaly dáreček od již zmíněného radiolokátoru v podobě zastíněného východu a jihovýchodu, což pro nás znamenalo žádný Slovák. Ale i tak jsme byli velice spokojeni s výsledkem.

Všem soutěžícím chci poděkovat za  hojnou účast v soutěži. Ještě 14 dní před soutěží jsem neměl dobrý pocit, co se týká účasti, ale poslední týden došlo k převratné změně a výsledek 56 soutěžících, včetně Slovenských kolegů, není špatný. Myslím, že Milan 42 může být spokojen, protože jeho myšlenka je stále dobře zakořeněná v CB podvědomí.

Děkuji kontrolním stanicím za jejich práci , čas a prostředky které věnovaly této soutěži.

Děkuji Slovenským kolegům za vzájemné  porozumění  při tvorbě propozic a Števovi Zvolen za opětovně bezchybnou organizaci při tvorbě startovní listiny obou republik.

Na závěr jeden západ  slunce nad  pevnou hrází socializmu Čerchovem

zapad_slunce_600.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK
 

A jak jinak než v Holicích nashledanou.

Za pořadatele

Venca Chotěšov CL 39

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.