CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

SPARTAKUS naposledy v éteri...

Kategorie: Popisy rozhleden a kopců, Archiv, Všechny články
SPARTAKUS naposledy v éteri...

12.12.2006 16:12:11 - Števo Zvolen CL-35 - Expedice Mafia - Keď už naposledy tak nech to stojí za to. Povedali sme si a vyrazili na "strechu Moravy" na PRADĚD.

Všetko bolo pred posledným mesiacom ligy otvorené, len Jarda Chlumčany mi tvrdil, že na toho Tomáše Roudnického už asi nič nezmôžeme. Hodil som do ruky kalkulačku a prerátal to...nuž a keď sa na toho Tomáša nezmôžeme, tak ho aspoň trošku potrápime. Nech si to víťazstvo zaslúži. Nuž a keďže je to nadlho náš posledný výjazd do ČR a posledný "spartakovský" patrilo by sa rozlúčiť tak ako sa patrí, a to víťazstvom. A tak som vytočil hotel Praděd. Je síce december, ale tých pár kilometrov, reku vyšlapeme. S malou dušičkou som dúfal, že budú mať voľné ubytovanie. O to väčší šok som zaznamenal, keď mi po zdelení, že majú voľné pokoje zdelili, že sú hore bez snehu. Paráda hovorím si v duchu, to by sme hore mohli výjsť autom aj so všetkými vecami...a začali prípravy. Najprv sme mali ísť 8, potom 7, potom 6 a keďže Paťa Zvolen "skolila" chrípka išli sme nakoniec len piati (Števo,Karči Lučenec s Veronikou, Peki B.Bystrica a MacGyver B.Bystrica).

 

Na Hvězde sme zažili menší šok, pretože nás hore pustili iba jedným autom, ale zvládli sme to, nahádzali sme Karčiho veci ku mne do auta a vyrazili na vrchol. A fakt hore nebolo ani kúsočka snehu. Ubytovali sme sa a keďže izby boli na tak blbom mieste, antény sme rozložili klasicky oproti Vysoké Holi pri parkovisku a rozhodli sa, že budeme vysielať z auta. Okolo 13h sme začali stavať antény. Klasicky ako vždy Black Pirate+Magirus a HB9CV s 7m drevenými trubkami.

 


1.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Štyria ľudia to je iná káva ako v dvojici, antény boli o 10minút hotové a pripravené na dvíhanie.

 

3.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK 4.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK
Fúkalo teda parádne, anténu hádzalo zprava do ľava hore dole..
 
...nakoniec sme posledné 2m magirusu ani nevyťahovali...

 


5.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Nakoniec sa ale všetko podarilo a o 13:40 sme začali dávať prvé výzvy. Za prvú polhodinu sme zaznamenali naše dva najldhšie spojenia Havran České Žleby (JN68VV)281km a Vlk Volary (JN68WV)275km. Potom začalo husto pršať a všetko to šlo rapídne dole vodou, spojenia cez 200km, ktoré tu bývajú takmer pravidelne sa darili len sporadicky. O 15:26 Jirka Lipno 271km, o 15:52 Milan Č.Krumlov /p Přídolí 253km a ináč bieda. Sem tam Český Krumlov, partia u nás na Sitne sa stala najdlhším slovenským spojením za 225km.

 

Spravidelne sme sa striedali Ja s Karčim a Peki s MacGyverom. Okolo 17h som si dal na hoteli sprchu a s vervou sme sa do toho s Karčim pustili o 18:30 pri druhej striedačke. Ale aj tak bolo jasné, že je po podmienkach a budeme vychytávať len stanice v okruhu 100-150km. A tak sme robili čo sa dalo a spojeníčka pribúdali a pribúdali. O jednej sme sa opäť vymenili a ja s Karčim sme zaľahli spať. Ráno o siedmej sme sa išli opäť vymeniť a už pohľad z obloka neveštil nič dobré. Nasnežilo...

 

8.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

6.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Ten sneh by ani tak nevadil, lebo ho bolo sotva 5cm...ale pohľad na HB bol o to smutnejší...dážď namrzajúci vytvoril na fázovacom vedení námrazu do ktorej sa opieral vietor a jeden diel ohol o cca 30°.

 


xxx.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Takto sa vysielať nedá...HB musí dole...musíme oklepať námrazu...skontrolovať PSV a až potom môžeme vysielať ďalej.

 


9.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Tak sa aj stalo. Po zbavení sa nadbytočného ľadu sme HB opäť pekne vztýčili a ukotvili. Do konca expedičky s ním už problémy neboli.

 

10a.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK 10b.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

11a.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK 11af.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

12a.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK 12b.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Celkovo bolo spojení neúrekom, toľko som ja osobne na expedícii ešte namal. Teraz už len opraviť denník a vyhádzať dably.
Ďakujeme všetkým čo s nami pracovali a aj tým ktorí sa to skúšali.
Takisto ďakujeme všetkým, ktorí nám počas roku rozdávali bodíky.
Všetkým pokojné prežitie vianočných sviatkov, bohatého Ježiška a pevné zdravie v novom roku.
Za exp.SPARTAKUS Števo Zvolen

 

Mapa_JO80OC.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Takto nám to lietalo...je to kua dobrý kopec aj keď sú mizerné podmienky.

 

[4743] SPARTAKUS naposledy v éteri... Venca Chotěšov 13.12.2006 16:41:40  
  :K propozicím a k  některým způsobům vedení soutěžního klání je po celý rok mnoho připomínek jak to či ono by se mělo či nemělo. Kdyby tohle bylo takhle atd atd. Zkrátka každý má ten svůj recept na to jak se dostat k předním místům. V tomto článku je ten nejorginálnější recept, ta největší pravda, která platí pro každou soutěž nejen pro CB ligu.

Tak nějak vypadá cesta k prvním třem příčkám, tak nějak vypadá daň za možné první místo, tohle všechno se musí podstoupit aby byla reálná šance sáhnout si na pohár rukou dočasného vlastníka. Já Vám, exp.Barbakan, Tomášovy Roudnice a exp.Kaktus blahopřeji , zatím ještě ne k Vašim pozicím, ale určitě k Vašim výkonům a k  tomu, jak umíte dát pro dosažení cíle celé svoje srdíčko. A to všichni tři .

Moc Vám děkuji

Venca Chotěšov

 » [4749] Re:SPARTAKUS naposledy v éteri... Stevo Zvolen 14.12.2006 08:30:12  
  Ano Vašku MILUJEME tento druh športu a u nás beží taká jedna reklama na KOFOLU..."Keď ju miluješ nie je čo riešiť".
  [4742] SPARTAKUS naposledy v éteri... Cvrček Budatín 12.12.2006 22:55:08  
 

...já bych tento příspěvek přejmenoval na:

SPARTAKUS naposledy v éteri... aneb jak Spartakus Barbakanům vyhrál Slovenskou portejblovou ligu

Gratuluju k prvnímu místu. Cvrček 

 » [4753] Re:SPARTAKUS naposledy v éteri... Honza Sulejovice 14.12.2006 17:20:14  
  :Cvrčku, ne tak smutně! Apropo i muži mají své dny, a na tebe se taky jednou štěstí usměje, jen vydržet!!!

 

Odkaz na originál článku