CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Tutání ze Sádku

Kategorie: Všechny články

Pravidelná CB Liga i podpora akce Čtvero Ročních období , slibovala pěknou účast stanic.  Po dřívejší návštěvě byla vybrána kóta Sádek, kterou bylo potřeba otestovat, jako náhradní portable místo za kótu Škarmanka, která pomalu,ale jistě zarůstá a není zní už ani žádný výhled, byť to z ní stále dobře chodí.  Sádek je místo ležící mezi Škarmankou a Čerchovem, ve výšce 854m.n.m. . Jedná se o bývalou lyžařskou sjezdovku s vlekem , která je již několik let mimo provoz, pro nedostatek přírodního sněhu.

Kolem oběda panoval v Plzni značně silný vítr a tak jsem uvažoval, jakou anténu mi to dovolí postavit. Primárně vozím HB9CV, ale jako záložní vozím i pevnou půlku, nebo drátovku. Cesta ubíhala poklidně a někdy po 15h jsem byl na místě. Vybral jsem vhodné rovné místo a začal hned stavět, dokud bylo celkem pěkné a jen chvilkama větrné počasí. Netrvalo dlouho a směrovka byla vztyčena a pěvně ukotvena. Proběhla nějaká to fotodokumentace a mohlo se začít vysílat. Jak jste mohli sami poznat, éter byl plný ciziny, ale ani to nezabránilo ,aby jsem se hned dotůtal na Vláďu Tři Dvory, Tetřevi i Jardu Koštice na Dlouhou Louku a další příjemná pozdravení  s více i  méně pravidelnými účastníky CB akcí. Nejdelší spojení bylo s exp. Rádio, které proběhlo v SSB,ale zanějakou hodinu by to bylo i v FM, jak na ně zlepšili podmínky.              Po slovenských bratrech téměř žádné stopy, až na jednoho agenta na Toku.

Na večer jsem dostal od kolegů z Čerchova šifrovanou zprávu, že od západu se na nás valí sníh.  Jak avizovali, tak se i stalo. Nezasáhlo to Sádek, tak jako Čerchov , ale ten 1cm sněhu  to také nadělilo.  Vysílalo se vesele dál a já stále uvažoval, zda přespím do rána, nebo se v noci navrátím domů. Před půlnocí jsem udělal poslední spojení večera , šel složit anténu a vydal se k domovu. Cestou jsem se, jako správný ital, zastavil na jedno kafe 40ml ,protlačené 9Bary a pokračoval vesele dál k domovu. Před druhou hodinou noční, jsem se už pěkně válel doma v pelechu. Ranní spojení samozřejmě v počtu chybí, ale i tak si myslím, že zastřelování ze Sádku nedopadlo vůbec špatně a v budoucnu to vidím na místo pravidelných výjezdů.

 

Když sleduji počty a nadšení CB účastníků, mám z toho hřejivý pocit, že CB pásmo je plný bezva lidí, kterým na něm záleží.                                                                                                                                                         Velké díky Vám všem, exp. Tuto - Alpinet Plzeň

 

Komentáře

postPřidat komentář
Expedice Žába
odpovědět citovat
Ahoj, na Sádek stačí povolení od Lesů ČR, nebo musí být ještě od CHKO Český Les? Dík za info Honza Expedice Žába.
Venca Chotěšov CL-39
odpovědět citovat
Ano !! Lítalo Ti to jako z praku a po pravdě v závěru noci jsem měl dojem že ti to poslouchá lépe než nám i přesto, že jsi byl níže. Možná se již projevovala skoro rozebraná ANT.
Děkujeme Alpinete za propagaci CB provozu jak duchovní, tak i faktickou a ať se ti daří.
Radegasťáci