CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Radegasti LPD na kótě Brno

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Radegasti LPD na kótě Brno

Tak letos jsme po letech vyměnili Čerchov, protože se nám bourá

Radegasti na Brnu

Tak letos jsme po letech vyměnili Čerchov, protože se nám bourá a jak to vypadá i se nám již z větší části zboural.

Za chvili tu zůstane jen planina časem zatravněná a zalesněná.

Jako náhradní kótu jsme vybrali  kótu Brno 721m v pohoří Radeč. Jednou nebo 2x jsem tam již byl , ale Vorlík se z tohoto místa umístil myslím druhý. Cesta nahoru byla pěkná. 

Ale moc místa tam není, ale pro nás to bohatě stačilo. Ještě si všimněte že jsou tady 2 auta a to jsme přivezli jen polovinu všeho co vozí Caravella sama o spaní ani nemluvím. Jinak pěkné klidné místo, jen to monstrum plné služeb a tel.antén nám dělalo hlavu. Nakonec jsme zjistili, že jsou obsazeny brumem asi 3 kanály což jsme bez problémů akceptovali a prakticky nám to nevadilo.

Podmínky by se dalo říci bylo opravdu dobré. Již před LPD jsme se snažili udělat něco málo do ligy. Zkoušeli jsme rotátor a HBčko a vypadalo to dobře. On nás totiž rotátor mizera jeden minule tahal za nos tím, že se mechanicky posunul o 90 st. a protože do rotátoru zadávám data z počítače s tím že má pevně nastavený sever, tak to je kurňa hodně a mi vysílali pánu bohu do oken. Zkrátka jsme se pojistili a byli pečlivý. Jak to tak zkoušíme tak nejednou nějaký Tirák či co, zkrátka slovenština. Jó prdlajs Tirák ! Marco polo z Pekelníka tam křičel na celý Radeč a ještě před ním Jordán z Dlouhých strání nám poslal pěkné přání do Sudet.

Ano touto skulinou to k nám přiletělo kolem 18:40  a ráno po 05:02 stejnou mezerou i exp.Mafia pozdravila naší antenu. Zkrátka chodilo to jedna radost. Ale jedem problém jsme přece jenom měli a nebyl zrovna malý. V Caravelle je spousty místa a proto pohodlně sedíme vedla sebe. Vorlík krásně vidí na monitor a bez problému si z něj bere co potřebuje a potřebuje toho hodně. Číslo deníku svoje, ale i protistanice, potřebuje znát dably. Kontroluje mne zda mám správně zapsaný lok. No je toho dost. A najednou on seděl u stanice vepředu a já u počítače vzadu a všechna potřebná data jsem mu nahlas říkal. Dovedete si představit ten guláš než jsme tomu dali nějaký řád. I tak se obávám, že v deníku budou chyby pro tento nezvyklý způsob komunikace. Každopádně jsme se snažili jak to šlo. Co jsem také zaznamenal bylo dost nesoutěžních stanic, které usilovali o spojení. S počátku nás to obtěžovalo nebo se nám to jako obtěžování jevilo, ale nakonec jsme zjistili, že je lepší se se stanicí pozdravit než ji upozorňovat, že na ni nemáme čas  a tak ten čas zbytečně ztrácet. Všichni jste byli bezvadní. Moc všem děkujeme  za bezvadný přístup po celou soutěž a těšíme se do Holic na vyhlášení.

A ještě noční snímeček vysílače Radeč na Brnu

 

A ahoj v Holicích.

Vorel Stupno CL-45 a Venca Chotěšov CL-39

Komentáře

postPřidat komentář
Vláďa Tři Dvory CL-78
odpovědět citovat
Dobré místo, v dávnějších dobách jsem tam mnohokrát vysílal. Stejně, napravo před bránou, tou škvírou do republiky podle vn linky a pokaždé spokojenost. V té době bylo 22 kV vedení po renovaci, se skleněnými izolátory a vůbec nesršelo. Jen jednou v noci jsem si musel při návratu, po vichřici, dole před odbočkou vpravo, potupně malou ruční pilkou prořezat cestu skrz padlou borovici. O lokátor bych se nevsadil, tehdy se hrálo na papírové mapy.
Kaso Žilina
odpovědět citovat
Len drobnosť, viem že je to tak 200-300m od seba, ale pre poriadok.
Radeč vrchol 721m = JN69TT
Brno vrchol, vysielač 618m = JN69UT.
Dávali ste celú noc TT.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Ale podívej se ! Aj ta Krajta 5 5 . Byli jsme u vysílače a to není vrchol. Došlo mi to až teď. Lok. jsem odečetl z deníku CL6 kam jsem zadal Radeč (vysílač) a vypadl mi lok JN69TT což je OK. Ale v článku jsem se zmiňoval o kótě Brno v pohoří Radeč. Omlouvám se Je to vysilač Radeč poblíž kóty Brno. Neboli lokátor pro dané místo je ten který jsme udávali a je správně jen ve článku je trochu zmatek. Kaso ať se daří pane a děkuji.
Expedice Žába
citovat
Ahoj, je dobře že jste dávali TT. Do PO je to vynikajících 148 km. Dávat UT, tak by to bylo nevýrazných a ušmudlaných pouhých 143 km. Dobře je nám, 73 Honza. 1
Mirka Stankovany Sulejovice
citovat
Venca Chotěšov CL-39 napsal/a: Ale podívej se ! Aj ta Krajta . Byli jsme u vysílače a to není vrchol. Došlo mi to až teď. Lok. jsem odečetl z deníku CL6 kam jsem zadal Radeč (vysílač) a vypadl mi lok JN69TT což je OK. Ale v článku jsem se zmiňoval o kótě Brno v pohoří Radeč. Omlouvám se Je to vysilač Radeč poblíž kóty Brno. Neboli lokátor pro dané místo je ten který jsme udávali a je správně jen ve článku je trochu zmatek. Kaso ať se daří pane a děkuji.
To čo napísal Kaso je pravda. V JN69TT je len kóta Radeč, čo je zavedené i v cl6 (žiaden vysielač). Kóta Brno, vysielač i anténa z fotografií exp. Radegast je evidentne v JN69UT.
Příloha: jpg3641_radec_small.jpg (606 kB, staženo 27x)
3641_radec_small.jpg